به گزارش بیدار بورس؛ با تصویب قانون تامین مالی تولید و زیرساختها در اریبهشت ماه سال ۱۴۰۳و رفع ابهام موضوع مالیات ارزش افزوده برای کالاهای مشمول مالیات مزبور طی بند (ب) ماده (۲۱) قانون مزبور، شمش نقره نخستین دارایی پایه مشمول مالیات ارزش افزوده است که اوراق بهادارسازی آن در حال انجام بوده و معاملات گواهی سپرده کالایی مبتنی بر آن به زودی در بورس کالای ایران راهاندازی میشود.
براساس بند قانونی مزبور، معاملات گواهی سپرده کالایی شمش نقره از شمول مالیات ارزش افزوده معاف است و صرفاً خریدارانی که قصد تحویل شمش نقره از انبارهای پذیرش شده بورس را داشته باشند، مکلف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده براساس قیمت اعلامی خرید خود به سازمان امور مالیاتی هستند.
** جزییات معاملات گواهی سپرده شمش نقره
در این گزارش قصد داریم به زبان ساده به تشریح جزییات معاملات گواهی سپرده شمش نقره در بازار مالی بورس کالای ایران بپردازیم.
دارایی پایه هر گواهی سپرده شمش نقره معادل یک گرم از شمش نقره یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۹.۹ (قسمت در هزار) بوده و ضروری است بر روی شمش های مذکور نشان تجاری تولیدکننده، عیار، وزن و شماره سریال شمش حک شده باشد.
شمش های تولیدی داخلی و وارداتی توسط متقاضیان مورد تایید بورس، قابل تحویل به انبار شمش نقره بورس کالا بوده و حداقل مقدار قابل تحویل به انبار در هر نوبت ۵۰ قطعه شمش است.
هزینه های انبارداری در تاریخ شروع معاملات به مبلغ ۲۰ ریال (به علاوه مالیات بر ارزش افزوده) روزانه به ازای هر گواهی سپرده کالایی برای نگهداری کالا در انبار، از ابتدای روز صدور گواهی سپرده کالایی به نام مالک کالا، تا روز معامله بر عهده وی است که در زمان فروش گواهی سپرده شمش نقره، کلیه بدهی مربوط به هزینه انبارداری فروشنده، در صورت وجود وجه دردفتر دارایی بازار گواهی سپرده وی، با انباردار تسویه می شود.
همچنین هزینه انبارداری از روز معامله تا روز تحویل از انبار بر عهده خریدار است که در هنگام تحویل کالا از انبار وجه مورد نظر از دفتر دارایی مشتری تسویه می شود. مشتری مکلف است قبل از مراجعه به انبار، نسبت به افزایش موجودی دفتر دارایی اصلی حداقل به میزان بدهی خود اقدام کند.
از آنجا که مقدار هر گواهی سپرده کالایی یک گرم از شمش نقره یک کیلوگرمی در عیار معاملاتی ۹۹۹.۹ (قسمت در هزار) است، لذا جهت تحویل گرفتن کالا از انبار لازم است حداقل به میزان ۱۰۰۰ گواهی سپرده کالایی توسط مالک ارایه شود.
مالک می تواند در زمان مراجعه به خزانه جهت تحویل گرفتن شمش نقره تحت مالکیت خود، کالا را رویت کرده و در صورت مغایرت با مشخصات کیفی اعلامی، از تحویل گرفتن آن امتناع کند و ظرف دو روز مراتب را به صورت کتبی از طریق کارگزار مربوطه به بورس اعلام کند.
گفتنی است، همه افراد برای خرید و فروش گواهی سپرده پیوسته شمش نقره باید کد معاملاتی بازار مالی بورس کالای ایران را دریافت کنند. اشخاص حقیقی و حقوقی از طریق شرکت های کارگزاری و صرفاً با استفاده از درخواست ارایه شده از سوی آنها به بورس، اقدام به دریافت کد بورسی مینمایند. اغلب شرکتهای کارگزاری امکان اخذ کد مزبور از طریق دسترسی برخط را برای اشخاص حقیقی فراهم کردهاند اما اشخاص حقوقی باید از طریق شرکت کارگزاری اقدام به دریافت کد ذکر شده نمایند.
نظر شما